Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
01.09.2021.

Ministar Stefanović obišao učesnike takmičenja „Čuvar reda“, Vojska Srbije i dalje vodi



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas trećoj fazi takmičenja „Čuvar reda“ na kraljevačkom poligonu „Beranovac“, gde se pripadnici vojnih policija Katara, Kipra, Irana, Kazahstana, Rusije i Srbije nadmeću za medalje u ovoj disciplini Međunarodnih vojnih igara.

Stefanović je istakao da mu je posebno drago što tim Vojske Srbije vodi u dosadašnjem toku takmičenja, ocenjujući da su neverovatna koordinacija, obučenost i posvećenost našeg tima Srbiji doneli nove bodove.
 
- Danas ste imali prilike da vidite koliko su sve ekipe dobro uvežbane i pripremljene, ali i koliko je važan timski rad u vojničkim dužnostima. Na poligonu se videlo da ako samo jedan član tima ne ispunjava sve istom brzinom kao svi drugi, ceo tim trpi. Zato je u vojničkoj profesiji važno da nam je svaki čovek uvežban i da uradi svoj posao, jer samo tako imamo ozbiljne i obučene timove koje su u stanju da ispune svaki zadatak koji njihova zemlja stavi pred njih – rekao je ministar Stefanović.
Ministar odbrane istakao je da mu je drago što ekipe svih zemalja učesnica uspešno savladavaju sve izazove i postižu rezultate, ali da je svakako najviše zadovoljan što ekipa naše vojne policije prednjači po broju poena.
 
- Posebno mi je drago što u dosadašnjem toku takmičenja tim Vojske Srbije vodi i ima najveći broj poena, ali, naravno, nećemo da se radujemo prevremeno. Važno je da naši momci do poslednjeg trenutka ostanu fokusirani, a mi ćemo nastaviti da ih bodrimo – rekao je Stefanović.
 
Ministar se zahvalio i ovom prilikom svim vojskama čije su ekipe došle u Srbiju, da se takmiče u disciplini „Čuvar reda“ u okviru Međunarodnih vojnih igara, a koje kao što se danas i videlo ostavljaju srce na terenu.

On je izrazio nadu da su zadovoljni svojim boravkom u Srbiji i zahvalio se gradonačelniku Kraljeva Predragu Terziću na velikoj podršci u održavanju takmičenja i pravom gostoprimstvu koju je Kraljevo pokazalo gostima.
 
Trećoj fazi takmičenja „Čuvar reda“ prisustvovao je i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, načelnik Uprave za obuku i doktrinu (J-7) Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Petar Latković i komandant Druge brigade kopnene vojske brigadni general Željko Kuzmanović.