Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
15.04.2021.

Uručeni ključevi od stanova pripadnicima snaga bezbednosti u Novom Sadu



Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uručila je danas ključeve novoizgrađenih stanova pripadnicima snaga bezbednosti u Novom Sadu u naselju Jugovićevo.
 
Ključevi su uručeni i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a obraćajući se okupljenima premijerka Brnabić je zahvalila svim pripadnicima službi bezbednosti, kao i njihovim porodicama, na svemu što rade da bi se svi građani naše zemlje osećali bezbedno i sigurno.

- Bilo je krajnje vreme da država uradi ovako nešto konkretno, da pokaže našu zahvalnost, ali i da pokaže kakva smo mi to država danas, ozbiljna država koja brine o svojim građanima, država koja brine o porodicama pripadnika službi bezbednosti - naglasila je premijerka Brnabić i dodala da se na taj način jača svaki segment našeg društva.
 
Ona je podsetila da je predsednik Vučić pokrenuo ovaj projekat krajem 2018. godine, kao i da je prva faza izgradnje završena u Vranju, danas i u Novom Sadu, najavljujući da će krajem maja ključevi od stanova biti uručeni u Kraljevu i Kragujevcu.
 
Pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije među prvima je, nakon današnje dodele ključeva, čestitala pomoćnik ministra odbrane za ljudske resurse Katarina Tomašević.
 
Prema njenim rečima, rešavanje stambenog pitanja deo je ukupne brige za poboljšanje standarda pripadnika snaga bezbednosti.
 
- Projekat državne stanogradnje koji je pokrenuo predsednik Republike Aleksandar Vučić pre nekoliko godina je zaista imao sjajnu realizaciju - naglasila je Tomašević izrazivši očekivanje da će tek u narednom periodu ovaj projekat ostvariti svoj puni domet.
 
Danas u Novom Sadu, kako je ocenila, sa radošću možemo da konstatujemo da je u prvoj fazi izgrađeno 548 stanova za pripadnike bezbednosti.
 
- U ime potpredsednika Vlade i ministra odbrane dr Nebojše Stefanovića, u svoje ime lično, želim da čestitam i da poželim srećno useljenje svim pripadnicima bezbednosti, posebno pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije - naglasila je Tomašević.
 
Briga o ljudima, kako je dodala, ne završava se samo kroz projekat državne stanogradnje i da će se nastojati da se kroz poboljšanje materijalnog položaja i bolje uslove rada podigne maksimalno standard ljudi koji su svoj život posvetili odbrani zemlje i sigurnosti građana.

- Hoćemo da vojni poziv dobije onaj nivo društvenog ugleda koji zaista i zaslužuje i koji treba da dobije. Na taj način, svi naši pripadnici imaće pravi lični osećaj sigurnosti i želja je države da uzvrati za sve ono što oni nesebično pružaju državi i građanima svih ovih godina - istakla je pomoćnica ministra Katarina Tomašević, dodajući da samo na taj način može da se postigne zajednička sigurnost i bezbednost zemlje.
 
Uručenju ključeva i obilasku novoizgrađenih stanova prisustvovali su ministri u Vladi Republike Srbije, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i v.d. direktora Građevinske direkcije Srbije Mirko Petrović.
 
Ključeve od svog stana u novosadskom naselju Jugovićevo danas je dobila i Ljiljana Drobnjak, medicinska sestra zaposlena u Vojnoj bolnici u Novom Sadu.
 
- Drago mi je i želim da zahvalim i premijerki Brnabić i predsedniku Vučiću što su meni i mojim kolegama, kao i budućim stanarima ove zgrade omogućili da dobijemo stanove po veoma povoljnim cenama - naglasila je Ljiljana Drobnjak.