Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
07.10.2020.

Potpisan Sporazum o saradnji Ministarstva odbrane i Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta Vojvodine



Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković i direktor Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta Vojvodine dr Danijel Župić potpisali su danas Sporazum o saradnji Ministarstva odbrane i Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta Vojvodine.

Cilj Sporazuma je ostvarivanje saradnje u oblasti sporta kroz uspostavljanje partnerskih odnosa i utvrđivanje okvira potencijalne saradnje koja bi doprinela značajnom povezivanju sportskih aktivnosti i zajedničkom organizovanju sportskih takmičenja i manifestacija.

Takođe, saradnja bi se ogledala kroz podršku Delegaciji Republike Srbije pri CISM u realizaciji aktivnosti i u pripremi vojnih sportskih reprezentacija Srbije za nastupe na takmičenjima Međunarodnog saveta za vojne sportove (CISM).

Imajući u vidu delatnost Zavoda i da predstavlja značajan činilac u sistemu sporta, kao i da je sport u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije deo sistema sporta Srbije, saradnja bi značajno doprinela opštem razvoju i unapređenju sporta i njegovoj afirmaciji na domaćem i međunarodnom planu.

Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta u potpunosti se stavlja na raspolaganje sportistima i sportskim radnicima u Vojsci i kao iskren i korektan partner delotvorno će unaprediti kvalitet sporta u Ministarstvu odbrane Republike Srbije.