Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstVideogalerija
18.08.2020.

Ministru Vulinu uručena zahvalnica Udruženja građana „Prvi bataljon Vojne policije Prvog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske“



Ministru odbrane Aleksandru Vulinu predsednik Udruženja građana „Prvi bataljon Vojne policije Prvog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske“ Radenko Puzić uručio je danas zahvalnicu i monografiju tog udruženja, u znak zahvalnosti za podršku u organizaciji i realizaciji izložbe posvećene ratnom putu Prvog bataljona Vojne policije Prvog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske, prikazane u Domu Vojske Srbije u Beogradu 13. marta ove godine.

- U ime svih svojih saboraca dodelio sam ministru odbrane Aleksandru Vulinu zahvalnicu i monografiju o ratnom putu Prvog bataljona Vojne policije, za angažovanje Ministarstva odbrane oko izložbe koja je bila u Domu Vojske Srbije 13. marta. To je prva izložba o ratnom putu jedne vojne jedinice iz Vojske Republike Srpske koje je prikazana u Beogradu. Tu smo prikazali ratne fotografije koje su složene hronološki od 1991. do 1995. godine, eksponate od naših saboraca, kao i eksponate koje smo zarobili. Svako ko je prošao kroz Dom Vojske i pogledao izložbu, mislim da je bio zadovoljan što smo sve to uspeli sačuvati svih ovih godina. Na početku smo bili skeptični, mislili smo da to nije zanimljivo, a posle smo shvatili da je to istorija, jedan veliki projekat koji smo napravili ne samo za bataljon vojne policije, veći za Prvi krajiški korpus, odnosno za Vojsku Republike Srpske – rekao je Puzić.

Zahvalnica ministru Vulinu uručena je nakon današnjeg obilaska snimanja dokumentarno-igranog filma „Koridor 92“, koprodukcijskog projekta Ministarstva odbrane – Vojnofilmskog centra „Zastava film“, Radio-televizije Srbije i Radio Televizije Republike Srpske, koji se trenutno snima u okolini Vršca i govori o vojnoj operaciji „Koridor“ koja je trajala od 28. juna do 6. oktobra 1992, zahvaljujući kojoj je očuvan opstanak Republike Srpske.