Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
18.08.2020.

Održan sastanak sa predstavnicima Vazduhoplovnog saveza Srbije



Državni sekretar Bojan Jocić sastao se danas sa predstavnicima Vazduhoplovnog saveza Srbije, sa kojima je razgovarao o mogućnostima unapređenja saradnje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa tim Savezom.

Na sastanku je bilo reči i o saradnji po pitanju realizacije zajedničkih obuka padobranaca, pilota i motornog letenja, kao i o državnom prvenstvu Srbije u padobranstvu i manifestaciji Balkanski skok prijeteljstva, na kojima pripadnici Vojske Srbije tradicionalno učestvuju.
 
Prema rečima državnog sekretara Jocića, prostora za uzajamnu pomoć ima, naročito na planu zajedničke edukacije, treninga i obuka, kao i na predstavljanju vojnog vazduhoplovstva kroz aktivnosti Vazduhoplovnog saveza Srbije.

Predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije Labud Bulatović ističe da je za Savez veoma važna podrška Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, naročito kada je u pitanju organizovanje i učešće na manifestacijama i dodaje da je to razlog zbog kojeg je Savez čvrsto orijentisan ka jačanju saradnje.
 
Današnji sastanak prvi je u nizu sastanaka na kojima će biti definisan konkretan plan saradnje i zajedničkih aktivnosti Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i Vazduhoplovnog saveza Srbije.
Sastanku su prisustvovali i načelnik štaba Komande Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane brigadni general Aleksandar Bjelić, generalni sekretar Vazduhoplovnog saveza Srbije Željko Ovuka i upravnik aerodroma Lisičji jarak Nikola Borovac.