Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
05.02.2020.

Sastanak ministra Vulina sa predsednikom Narodne skupštine Angole Diaš Duš Santušem




Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa predsednikom Narodne skupštine Republike Angole Fernandom da Piadade Diaš Duš Santušem u Maloj ratnoj sali Starog Generalštaba.

Tokom razgovora o unapređenju saradnje u oblasti odbrane naglašeno je da je Republika Angola strateški partner Republike Srbije u centralnoj i južnoj Africi.
Republika Srbija, kako je istakao ministar Vulin, izuzetno ceni principijelnu podršku Republike Angole u odbrani principa međunarodnog prava i izražava zahvalnost za čvrst stav i podršku Republike Angole u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije u vezi sa AP Kosovo i Metohija.

Ministar Vulin je ukazao da je Republika Srbija opredeljena za dalje unapređenje saradnje u oblasti odbrane, posebno vojno-vojne, vojnoekonomske, vojnoobrazovne i vojnomedicinske saradnje, što je težište rada Zajedničkog srpsko-angolskog komiteta za saradnju i predloženih projekata za naredni period.

Predsednik Narodne skupštine Republike Angole Diaš Duš Santuš istakao je slobodarsku tradiciju zajedničku za dva naroda i oštro osudio „kriminalnu NATO agresiju“ na SR Jugoslaviju 1999. godine, izražavajući solidarnost sa srpskim narodom i želju da poseti izložbu „Odbrana 78“.

Sastanku su prisustvovali  državni sekretar Aleksandar Živković, pomoćnik ministra za politiku odbrane mr Milan Ranković, pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović i načelnik Vojne akademije general-major dr Bojan Zrnić.