Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
23.12.2019.

Ministar Vulin pozvan da dođe u zvaničnu posetu vojsci Belorusije




Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas u Beogradu sa načelnikom Departmana za međunarodnu vojnu saradnju Ministarstva odbrane Republike Belorusije i pomoćnikom ministra odbrane za međunarodnu vojnu saradnju general-majorom Olegom Voinovim.
 
Tema sastanka bila je unapređenje bilateralne saradnje u oblasti odbrane.
 
Na početku sastanka, ministru Vulinu uručen je poziv za zvaničnu bilateralnu posetu Belorusiji naredne godine, što je posebna čast jer će se poseta odvijati u okviru obeležavanja 102. godišnjice osnivanja Oružanih snaga Belorusije.
 
Ministar odbrane naglasio je da bilateralne odnose dve zemlje karakteriše tradicionalno prijateljstvo čemu poseban doprinos daju odlični odnosi predsednika i vrhovnih komandanata Vojske Srbije i Oružanih snaga Belorusije Aleksandra Vučića i Aleksandra Lukašenka i da nikada vojno-vojni odnosi Srbije i Belorusije nisu bili na višem nivou.
 
General Voinov izrazio je zadovoljstvo saradnjom u oblasti odbrane koja je, prema njegovim rečima, u stalnom usponu i istakao da je njen kvantitativan i kvalitativan napredak očigledan.