Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
04.09.2019.

Ministar Vulin: Dok Aleksandar Vučić vodi Republiku Srbiju, Srpska će biti čuvana, mirna, sigurna i stabilna




 - Između Republike Srpske i Republike Srbije odnosi nikada nisu bili bolji i to ne samo što je to neko deklarativno prijateljstvo, već zato što su to odnosi koji su delatni, koji su životni – izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin na manifestaciji "Dani Srpske u Srbiji" koja je večeras održana u beogradskom Narodnom pozorištu.
 
Republika Srbija koju vodi Aleksandar Vučić, naglasio je ministar Vulin, pomaže Republici Srpskoj.
- Tu je da pomogne i finansijski, i diplomatski i politički i na svaki drugi način. Dok Aleksandar Vučić vodi Republiku Srbiju, Republika Srpska će biti čuvana, mirna, sigurna, stabilna, onako kako srpski narod u Republici Srpskoj to i zaslužuje. Nema većeg i značajnijeg spoljnopolitičkog prioriteta za Republiku Srbiju od Republike Srpske, od njenih građana, od ljudi koji u njoj žive – istakao je ministar Vulin.
 
Prema njegovim rečima, Republika Srpska je važan deo srpskog naroda, Srbi moraju da znaju da su zaštićeni i čuvani, bez obzira gde god da žive, dokle god da imaju svoju Srbiju i svoju Republiku Srpsku.

Večerašnju, sedmu po redu manifestaciju "Dani Srpske u Srbiji" otvorio je srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, koji je govoreći o značaju manifestacije istakao da je reč o događaju koji zbližava i donosi nove informacije o Republici Srpskoj u Srbiji.
 
Na manifestaciji, koja predstavlja Republiku Srpsku i njene potencijale, održan je i muzičko-dramski program "Pohvala srpskoj zemlji, srpskom narodu i srpskom jeziku", a pratila ju je i izložba "Banjaluka, centar Vrbaske banovine" koja je večeras otvorena u Arhivu Jugoslavije.