Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
24.06.2019.

Prijem povodom početka sajma „Partner 2019“




Svečani prijem povodom sutrašnjeg otvaranja devetog po redu sajma naoružanja i vojne opreme „Partner“, priređen je večeras u Domu Garde na Topčideru.

Prijemu su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, v.d. pomoćnika ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije general-major Mladen Vuruna, predstavnici JP „Jugoimport-SDPR“, delegacije domaćih i inostranih izlagača koji će se od 25. do 28. juna predstaviti na najznačajnijem sajmu naoružanja i vojne opreme u Jugoistočnoj Evropi, kao i drugi gosti.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je da će na sajmu „Partner“ moći da se vide industrijski noviteti koje Srbija može da ponudi, kao i da je sajam naoružanja i vojne opreme odlična prilika za upoznavanje drugih izlagača, njihovih industrija, potreba i opreme.

Ministar Vulin je poželeo gostima ne samo da pronađu vreme za upoznavanje domaće industrije, već i za upoznavanje našeg naroda, jer kako kaže, ukoliko to učine, siguran je da će poželeti ponovo da dođu u Beograd i Srbiju.

- Najbolji deo naše zemlje su naši ljudi, srdačni i dobri, ljudi koji vole goste, razumeju druge nacije i kulture – rekao je ministar odbrane.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za politiku odbrane Nenad Miloradović poželeo je svim gostima dobrodošlicu u Srbiju i izrazio nadu da će predstojeći sajam „Partner“ biti prilika za jačanje postojećih prijateljstva i poslovnih kontakata, ali i sticanje novih.

Miloradović je najavio bogat izložbeni program, veliki broj pratećih aktivnosti, kao i brojna iznenađenja koja je pripremila domaća industrija, a koja  će gosti po prvi put viditi na sajmu.

Na sajmu „Partner“, koji će sutra svečano otvoriti predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, nastupiće 128 izlagača, 96 iz Srbije i 32 iz inostranstva.

Pokrovitelj sajma je Ministarstvo odbrane Republike Srbije, suorganizator je JP „Jugoimport-SDPR“, a izvršni organizator Beogradski sajam.