Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstVideogalerija
21.06.2019.

Nova smotra naoružanja i vojne opreme na „Partneru 2019“



Najznačajniji sajam naoružanja i vojne opreme u Jugoistočnoj Evropi „Partner“ biće po deveti put održan na Beogradskom sajmu od 25. do 28. juna.
 
Pokrovitelj sajma „Partner 2019“ je Ministarstvo odbrane Republike Srbije, suorganizator JP „Jugoimport SDPR“, a izvršni organizator Beogradski sajam.

Na sajmu će nastupiti 128 izlagača, 96 iz Srbije i 32 iz inostranstva. Zemlje učesnice su Francuska, Austrija, Švajcarska, Finska, Švedska, Nemačka, Italija, SAD, Danska, Velika Britanija, Bosna i Hercegovina – Republika Srpska, Slovenija, Hrvatska, Češka Republika, Belorusija, Slovačka i Srbija, kao i brojne visoke strane delegacije.
 
Sajam se održava u halama 1 i 4 i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma, na ukupnoj površini od 24.960 kvadratrnih metara.
 
Ova afirmisana sajamska manifestacija ove godine biće u znaku povećanog broja izlagača, višeg tehnološkog nivoa i broja predstavljenih ekponata i porasta broja poslovnih i stručnih aktivnosti učesnika. Sajam će obeležiti značajno intenziviranja naučne, tehničke i trgovinske saradnje, posebno Srbije sa svetom.
 
„Partner 2019“ je nova prilika da Ministarstvo odbrane i domaća odbrambena industrija predstave naučne, istraživačke, opitne, remontne i obrazovne kapacitete svojih institucija i njihov konačni rezultat – najsavremenije proizvode naoružanja i vojne opreme direktnim korisnicima, zvaničnim inostranim delegacijama koje po pozivu posećuju ovu manifestaciju, medijima i publici.
 
Sajam karakteriše i tradicionalno bogat prateći program sa prezentacijama domaćih i stranih firmi, stručnim programima i predavanjima.
 
Nastup „Jugoimporta SDPR“, suorganizatora Sajma koji daje najveći doprinos  proizvodnji, integraciji, predstavljanju i plasmanu proizvoda srpske odbrambene industrije, na ovogodišnjem „Partneru“ biće posvećen ne samo tekućim poslovnim aktivnostima, već i obeležavanju značajnog jubileja, sedamdesetogodišnjice JP „Jugoimport SDPR“. Tim povodom, kuriozitet drugog dana sajma biće bojevo gađanje na poligonu u Nikincima, sa velikim brojem novog naoružanja koje razvija “Jugoimport”, ali i drugih sistema kojima se oprema Vojska Srbije, a koje će biti organizovano za visoke zvanice.
 
„Partner 2019“ biće otvoren za građane u petak, 28. juna od 10 do 19 časova.