Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
21.06.2019.

Svečanost polaganja vojničke zakletve u Leskovcu



U leskovačkoj kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ održana je svečanost polaganja zakletve junske generacije vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka.
 
Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković čestitao je vojnicima polaganje zakletve i istakao da biti vojnik znači služiti opštem dobru i biti spreman na napore i odricanja radi odbrane zemlje i ostvarivanje najplemenitijih vrednosti u društvu.

-  Za vreme boravka u jedinicama vi ćete postati deo jedinstvenog kolektiva u kome se razvija moral, vojnički duh i disciplina, a osim vojničkih veština u vojsci ćete steći trajna prijateljstva i iskustva koja će vam biti od koristi u životu – rekao je general Cvetković.
 
Prema izjavi komandira čete Dragana Đekića obuka već uveliko traje, ali je svečanost polaganja zakletve ipak nešto posebno za sve starešine i vojnike.
 
Vojniku Nenadu Gavriloviću iz Kuršumlije došli su svi najdraži na dan polaganja zakletve, što mu mnogo znači. Vojnik Slađana Ilić iz Vlasotinca preporučuje svima da dođu i služe vojni rok. Ona želi da se zaposli i radi u Vojsci Srbije, što podržavaju i tata Radosav i majka Daliborka. Motivi vojnika Predraga Aleksića iz Vranja za dolazak na dobrovoljno služenje vojnog roka vezani su pre svega za produžetak porodične tradicije, ali i za sticanje novih znanja, veština i naravno drugarstava koja se pamte.

Svečanosti su prisustvovali zamenik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević, načelnici organizacijskih jedinica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije brigadni general Željko Petrović, pukovnici Srđan Petković i Dragan Milić, glavni podoficir Vojske Srbije zastavnik Zoran Kocić, načelnik Jablaničkog upravnog okruga Miloš Ćirić, predsednici i predstavnici opština Lebane, Bojnik, Vlasotince, Medveđa i Crna Trava, SPC, MUP-a i roditelji, rodbina i prijatelji mladih vojnika.