Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
07.11.2018.

Poseta delegacije Unije Komorskih ostrva



Državni sekretar Ministarstva odbrane Aleksandar Živković primio je delegaciju Unije Komorskih ostrva, koju je predvodio ministar inostranih poslova i međunarodne saradnje Suef Mohamed El-Amin.

Na  sastanku  je izražena  zainteresovanost obe strane za uspostavljanjem i razvojem strateškog partnerstva u oblasti odbrane, a posebno na poljima od zajedničkog interesa, poput vojnoobrazovne i vojnomedicinske saradnje.
 
Sagovornici su se saglasili da dve zemlje osim sličnih problema dele i slične vrednosti koje se tiču nezavisnosti, slobode i teritorijalnog integriteta, te da će jedni drugima pružiti podršku u zaštiti navedenih principa na međunarodnom nivou.
 
Istaknuto je da će u narednom periodu biti pokrenuta inicijativa za uspostavljanje formalno-pravnog okvira saradnje, zaključenjem Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane između Republike Srbije i Unije Komorskih ostrva, uz nastojanje da se dobra saradnja na ukupnim političkim odnosima prenese i na oblast odbrane.
 
Na kraju sastanka, ministar El-Amin je državnom sekretaru Živkoviću preneo zvanični poziv da ministar odbrane Aleksandar Vulin poseti Komorska ostrva.