Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
07.10.2018.

Ministar Vulin: Vojska Srbije brine o svojim pripadnicima



Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović uručili su danas,u Velikoj ratnoj sali Starog generalštaba, ključeve 23 stana pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.



Kako je istakao ministar Vulin, Vojska Srbije pažljivo gradi i ponovo uspostavlja sistem koji je planski i namerno bio urušavan.

- Podela i ovih stanova je dokaz da Vojska Srbije brine o svojim pripadnicima bilo da su oni aktivni ili penzionisani. Niko ko je pripadao i pripada Vojsci Srbije neće biti bez pažnje i odgovarajuće pomoći Ministarstva odbrane i Generalštaba Vojske Srbije. Vojska brine o svojima, poručio je ministar odbrane.

On je dodao da je u proteklih godinu dana rešeno stambeno pitanje za 1.242 aktivna i penzionisana pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

- Tako želimo da pokažemo još jednom da stvaramo sistem koji je bio urušavan. Svako ko svoju sudbinu veže za Vojsku Srbije, svako ko se profesionalno posveti Vojsci Srbije, državi Srbiji i bezbednosti njenih građana treba da zna da se ponovo uspostavlja sistem koji će o njemu brinuti od trenutka kada uđe u vojsku pa dok god je živ. Vodimo računa o zdravlju svojih pripadnika, o njihovim radnim uslovima, materijalnom položaju i svemu što je potrebno da vrše svoje funkcije, ali isto tako vodimo računa kako su njihove porodice, kakvo im je stambeno pitanje, zdravlje i sve ono što život čino zaista važnim. Uspostavljamo ponovo sistem i Vojska Srbije brine o svojima, zaključio je ministar Vulin.

Zahvalnost Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije izrazio je kapetan Vladimir Mosurović, na službi u Zrenjaninu, koji je posle 12 godina rešio svoje stambeno pitanje.