Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
30.09.2018.

Ministar Vulin: Tradicije koje su nas učinile velikim nisu nestale



Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas glavnom trkačkom danu na manifestaciji „Kup Vojske Srbije – Karađorđevo 2018“.

Ministar Vulin je, tom prilikom, istako da se nakon decenija planskog i svesnog zanemarivanja vojske, Vojska Srbije oprema, naoružava i ulaže u životni standard svih svojih pripadnika, ali Vojska Srbije vraća i one tradicije koje su nas učinile važnim i velikim.

- Vojska Srbije je deo našeg svakodnevnog života. Vratiti trku u Karađorđevu, vratiti konjički vod u našu Gardu sve su to stvari koje vraćaju vojsku u naš svakodnevni život. Svako ulaganje u Vojsku Srbije je ulaganje u kvalitet života svakog građanina naše zemlje – naglasio je ministar Vulin.

Ministar odbrane je istakao da je Vojska Srbije uvek bila deo nas.

- Ona je to, pokazujemo, ponovo, ona je deo našeg svakodnevnog života i dokaz da tradicije koje su nas učinile velikim nisu umrle, nisu zaboravljene i da smo mi dostojni nastavljači veličine naših predaka – poručio je ministar Vulin.

Ministar Vulin je okupljene pozdravio i u ime predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića izražavajući mu, ovom prilikom zahvalnost, jer kako je dodao, da nije bilo njegovog ličnog entuzijazma, napora i želje da se sve to obnovi, ništa od ovoga što se danas u ergeli "Karađorđevo" moglo videti, ne bi bilo moguće.

Ministar Vulin obišao je danas ergelu „Karađorđevo“ i prisustvovao defileu konjičkog voda Garde Vojske Srbije, kao i glavnoj galopskoj trci za Kup Vojske Srbije „Srpska konjička divizija“.

Ovogodišnji pobednik u glavnoj galopskoj trci za Kup Vojske Srbije „Srpska konjička divizija“ na 2.000 metara je grlo Atil Trlić, iz štale „Trlić“ i jahač Đorđe Perović, a pehar mu je uručio ministar Vulin.

Drugo mesto na toj trci zauzeo je Ornament, jahača Kristijana Gnesija, a treće Samis Varior čiji je jahač bio Aleksandar Šašić.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović uručio je pehar pobedniku kasačke trke "Košare" na 2.200 metara, kasaču Branku Skenderoviću za grlo Pablo Jet.

Glavni trkački dan na manifestaciji „Kup Vojske Srbije – Karađorđevo 2018“ obeležilo je pet kasačkih i četiri galopske trke.