Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
29.09.2018.

Obeležena 27. godišnjica od smrti narodnog heroja Milana Tepića



Kod spomenika narodnog heroja Milana Tepića, u istoimenoj ulici u Beogradu, danas je održana ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja 27 godišnjice od smrti narodnog heroja Milana Tepića.

Venac je položila delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti predvodio je državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić. Vence su položili članovi porodice, predstavnici udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije i građani.



Milan Tepić je rođen u mestu Komlenac kod Kozarske Dubice, 1957. godine, a poginuo je u Bedeniku kod Nove Rače, 29. septembra 1991. godine   ne želeći da prepusti neprijatelju oružje kojim bi ubijao njegove vojnike. Major Milan Tepić digao je u vazduh vojno skladište i sebe. Spomenik Milanu Tepiću otkriven je 29.9.2017. godine na 26. godišnjicu od smrti narodnog heroja.

Predsedništvo SFRJ je 19. novembra 1991. godine posthumno odlikovalo majora Milana Tepića „za izvanredan podvig u borbi protiv neprijatelja prilikom njihovog napada na kasarnu JNA u Bjelovaru“ Ordenom narodnog heroja Jugoslavije i proglasilo narodnim herojem Jugoslavije.