Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
15.11.2017.

Ekspertski razgovori sa predstavnicima Komande Združenih snaga Napulj



Uprava za međunarodnu vojnu saradnju realizovala je redovne ekspertske razgovore sa delegacijom Komande Združenih snaga u Napulju.
 
Načelnik Uprave kapetan bojnog broda Milan Konjikovac izrazio je zahvalnost Komandi u Napulju, u čijoj je nadležnosti i sprovođenje misije KFOR, za dosadašnju uspešnu saradnju. Uz ocenu o odličnoj saradnji Vojske Srbije i KFOR, istakao je značaj zadržavanja nivoa prisustva snaga KFOR na terenu, u cilju obezbeđivanja bezbednosti i sigurnosti svih građana na Kosovu i Metohiji. Takođe, naglasio je profesionalizam pripadnika KFOR tokom izvršavanja dodeljene misije i očekivanje da će prisustvo snaga KFOR i dalje biti definisano na osnovu realne situacije na terenu. Podsetio je da Republika Srbija daje puni doprinos regionalnoj stabilnosti, kao i da će naredne godine biti domaćin regionalne vežbe REGEX 18.
 
Brigadni general Klos saglasio se sa procenom uspešnosti vojno-vojne saradnje pod okriljem Partnerstva za mir i istakao zadovoljstvo višedimenzionalnom saradnjom kroz brojne mehanizme Partnerstva za mir. Ocenio je da se Republika Srbija doživljava kao pouzdan i predvidljiv partner.
 
Pored analize saradnje pod okriljem Partnerstva za mir u ovoj godini, usaglašene su i aktivnosti saradnje u 2018. godini.
 
Sastanku je prisustvovao i šef NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu brigadni general Ćezare Marineli.