Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
19.10.2017.

Predsednik Vučić na završnim pripremama za Prikaz „Sloboda 2017“




Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas na aerodromu Batajnica završnim pripremama za Prikaz dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije „Sloboda 2017“. Završnim pripremama prisustvovali su i ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.

Nakon razgovora sa učesnicima Prikaza, predsednik Vučić rekao je da je ponosan na pripadnike vojske i pozvao građane da dođu na aerodrom Batajnica i prisustvuju Prikazu koji će predstaviti „jednu novu i drugačiju sliku Vojske Srbije“.  

-To govori o našoj brizi da sačuvamo vojnu neutralnost i, pre svega, našu slobodu. Danas više nismo tako slabi, a jačaćemo i ubuduće. Moja briga za vojsku biće jednako velika i sve veća iz dana u dan, poručio je Vučić.

Na Prikazu dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije „SLOBODA 2017“, na batajničkom aerodromu 20. oktobra 2017. godine sa početkom u 12 časova, javnosti će prvi put biti predstavljeni novi avioni MiG-29 i savremena oprema vojnika po konceptu 1500.

Uz avijaciju Vojske Srbije, u letačkom delu prikaza učestvovaće i ruska akro-grupa „Striži“, a statički deo prikaza biće posvećen novim proizvodima Odbrambene industrije Srbije.