Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
09.10.2017.

Podrška i pomoć Evropske komisije




Ministar odbrane i predsednik Radne grupe za rešavanje pitanja mešovitih migracionih tokova Aleksandar Vulin sastao se sa evropskim komesarom za humanitarnu pomoć i upravljanje vanrednim situacijama Hristosom Stilijanidesom.

Sastanku su, kao članovi  Radne grupe, prisustvovali i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, komesar Komesarijata za izbeglice i migracije Vladimir Cucić, v.d. pomoćnika ministra za bezbednosnu politiku Ministarstava spoljnih poslova ambasador Branimir Filipović, sekretarka Crvenog krsta Vesna Milenović i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva zdravlja, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Ministar Vulin se još jednom zahvalio evropskom komesaru Stilijanidesu na pomoći i podršci koju su on lično i Evropska komisija pružali Srbiji u toku migranstke krize.

Komesar Stilijanides je istakao da Evropska unija visoko ceni napore Vlade Srbije u obezbeđivanju pomoći migrantima i najavio je nastavak pomoći.