Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
23.09.2017.

Besplatno školovanje u Beogradskoj poslovnoj školi




Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je svečanom potpisivanju ugovora između Ministarstva odbrane i Beogradske poslovne škole kojim se članovima porodica pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije omogućava besplatno školovanje u toj visokoj strukovnoj školi. Ugovor su potpisali pukovnik Slađan Ristić, načelnik Uprave za tradiciju, standard i veterane Uprave za ljudske resurse Ministarstva odbrane i profesor dr Đuro Đurović.

Obraćajući se prisutnima ministar Vulin je istakao da i potpisivanje ugovora o donaciji Beogradske poslovne škole Vojsci pokazuje da je Ministarstvo odbrane posvećeno poboljšanju standarda pripadnika Vojske.

- Potpisanim sporazumom omogućuje se da deca svih naših pripadnika koja budu želela da se upišu u Beogradsku poslovnu školu, i koja prođu odgovarajuće testove, mogu besplatno da se upišu u tu cenjenu visoku strukovnu školu i svoje školovanje završe bez materijalnih opterećenja za njihove roditelje. To je način da pokažemo kako brinemo o svakom našem pripadniku, o kvalitetu života pripadnika Vojske, ali isto tako da se pokaže koliko i svi drugi u Srbiji brinu i vole Vojsku i njene pripadnike. To je naš način da pokažemo pripadnicima Vojske Srbije da to što su obukli uniformu i postali pripadnici vojske nije pogrešna odluka, da ih ljudi u Srbiji cene i poštuju, da ih vole i da su spremni da budu tu kad to Vojsci treba.
- Članovi porodica naših pripadnika sada znaju da mogu da odškoluju svoju decu potpuno besplatno, rekao je ministar odbrane i naglasio da će tako nastaviti da se radi ne samo u Beogradu već i u svim velikim i malim gradovima, gde god postoji prilika da se poboljša materijalni položaj pripadnika MO i VS.

- Za sada možemo da kažemo da smo pripremili značajno povećanje plata, pripremamo i veliki projekat stambene izgradnje, kakav nije rađen još od vremena socijalističke Jugoslavije, da vodimo računa kod upisa naše dece u vrtiće, pa evo sada i u visoku školu. Brinemo i kad je reč o zaposlenju supruga naših pripadnika. Ministarstvo odbrane, Vlada Republike Srbije i vrhovni komandant brinu o svakom pripadniku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koji treba da zna da smo tu uvek kad je teško, rekao je ministar Aleksandar Vulin i dodao da je to način da Ministarstvo odbrane pokaže koliko dobro sarađuje i sa ljudima koji novac zarađuju na tržištu, ali i koliko svi oni cene i poštuju našu vojsku.

Prisutnima se obratio i direktor Beogradske poslovne škole prof. dr Đuro Đurović koji je istakao da svi zaposleni u Beogradskoj poslovnoj školi visoko cene napore koje pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije čine na svojim radnim mestima u očuvanju državnog suvereniteta i teritorijalnog inegriteta Srbije i bezbednosti svih građana naše zemlje.

- Jednom rečju, vi ste čuvari mira naših građana. Našu ljubav i poštovanje prema onom najlepšem što Srbija ima, a to je njena vojska, pokazujemo i na ovaj način. Potpisujući ugovor o besplatnom školovanju dece pripadnika Vojske i doniranjem novca za kupovinu sunčanih naočara za pilote Vojske Srbije, želeli smo da u istoriji ostane zapisano naše poštovanje i ljubav koju osećamo prema našoj vojsci, rekao je pored ostalog dr Đurović.