Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
27.08.2017.

Beograd je uvek dobar domaćin



Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas otvaranju kružne auto trke „Nagrada Beograda 2017“ na beogradskom Ušću i rekao da naš grad ima razloga da bude veoma zadovoljan trkama u prestonici.
 
- Svake godine imamo sve veći broj takmičara iz čitavog regiona, što govori da smo svake godine bili sve bolji domaćini, da se Beograd pokazao u najboljem svetlu i da je pokazao da je ono najdragocenije i najbolje što možemo da  ponudimo celom svetu upravo naša organizovanost, naši ljudi i naš Beograd. Želim da sve prođe bezbedno, da budemo sigurni, želim da deca koja ovo gledaju, baš zato što uživaju u ovoj brzini, da razumeju da to treba i moraju da rade u kontrolisanim uslovima, da svoju energiju i hrabrost usmere u sport, a ne da se igraju na ulicama. Ovo je način i da pokažemo koliko je Beograd dobar domaćin, ali isto tako koliko smo svi mi odgovorni i koliko će auto-moto sport doprineti upravi i razvoju naše zemlje, poručio je ministar Vulin.
 
Na današnjoj sportskoj manifestaciji, osim ministra Vulina, prisutnima su se obratili i gradski menadžer Goran Vesić, predsednik Auto-moto saveza Srbije (AMSS) Mirko Butulija i šampion u tom sportu Dušan Borković.

U trci učestvuje oko 90 domaćih i takmičara iz nekoliko zemalja regiona raspoređenih u pet divizija, a na stazi dužine 2.325 metara svaka trka će brojati 22 kruga u kojima mogu da učestvuju maksimalno po 22 vozila. Manifestaciju organizuju AMSS, Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS), Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Srbije i AMS Osiguranje, uz pokroviteljstvo Grada Beograda.