Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
27.07.2017.

Ministar Vulin u Komandi Kopnene vojskeMinistar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, obišao je danas Komandu Kopnene vojske i Komandu Zajedničkih snaga u Nišu.


Nakon obilaska ministar Vulin je istakao da Kopnena vojska nije samo najbrojniji deo naše armije, ona je, svakako, i najslavniji deo naše armije, ona je srž i suština svake vojske.

- Njeni zadaci su složeni, njeni zadaci se vrlo često razlikuju od zadataka drugih kopnenih vojski koje imamo i u okruženju, jer niko kao Srbija nema toliko bezbednosnih izazova i nema toliko obaveza koje upravo ispunjava njena Kopnena vojska. Po naređenju vrhovnog komandanta, Ministarstvo je već počelo da radi na donošenju čitavog paketa mera koje će značajno poboljšati i popraviti materijalni položaj svih pripadnika naše vojske. Mi jačamo našu armiju, mi je opremamo najsavremenijim oružjem, mi remontujemo ono što imamo, ali ništa to nije dovoljno i ništa neće biti uspešno ukoliko ne budemo imali zadovoljne, osposobljene vojnike, ukoliko ne budemo imali sigurne pripadnike Vojske Srbije, sigurne i u svoju državu i u svoju vojsku, sigurne da su njihove porodice dobro i da su zadovoljne – naglasio je ministar Vulin dodajući da će se upravo zato, veoma brzo, izaći sa konkretnim predlozima kako i na koji način popraviti materijalni položaj naših vojnika i na taj način ispuniti naređenje vrhovnog komandanta.

Upitan da prokomentariše današnji sastanak u Komandi Kopnene vojske, general Diković je naglasio da su pripadnici Vojske Srbije spremni da odgovore svim izazovima.

- To nije rečenica koja treba da nekoga umiri ili zadovolji, to je pre svega proizvod stalnog praćenja situacije, razmene podataka i preduzimanja adekvatnih mera za zaštitu bezbednosti Republike Srbije – zaključio je general Diković.

Prilikom obilaska Komande Kopnene vojske, komandant general-potpukovnik Milosav Simović upoznao je ministra Vulina sa organizacijom, resursima, razmeštajem i težišnim zadacima i naglasio da operativne sposobnosti najvećeg vida naše vojske omogućavaju izvršenje svih dodeljenih zadataka.


Tokom obilaska Komande Zajedničkih snaga vojske i policije za obezbeđenje državne granice, komandant pukovnik Vladeta Baltić informisao je ministra Vulina o stanju u zoni odgovornosti i dodao da snage kojima komanduje uspešno izvršavaju svoje zadatke.