Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
23.06.2017.

Susret ministara odbrane Srbije i Grčke



Ministar odbrane Zoran Đorđević dočekao je ministra nacionalne odbrane Republike Grčke Panosa Kamenosa, koji će sa grčkom delegacijom prisustvovati svečanom prijemu povodom preuzimanja dužnosti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Ministarstvo odbrane
Bila je to prilika da se još jednom potvrde tradicionalno prijateljski odnosi dve zemlje, kao i jasno opredeljenje za jačanje saradnje u oblasti odbrane, koja prati nivo ukupnih bilateralnih odnosa. Težišno se odvija u oblasti vojnog obrazovanja i obuke, te je nedavno održana i prva zajednička vežba specijalnih jedinica dveju vojski "FALCON 17".
 
Đorđević je istakao značaj kontinuirane podrške Ministarstva nacionalne odbrane Grčke u vezi sa učešćem Srbije u sastavu Borbene grupe Evropske unije HELBROC, te je naglasio da Srbija izuzetno ceni podršku Grčke u ostvarivanju strateških ciljeva srpske spoljne politike, pre svega članstvu u EU, kao i očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje.
 
Ministri Đorđević i Kamenos, koji su nedavno potpisali Memorandum o razumevanju između vlada dve države o saradnji u okviru Atinskog multinacionalnog strateško-pomorskog koordinacionog centra (AMSCC), saglasili su se da u narednom periodu treba očekivati potpisivanje još sporazuma kojima će se intenzivirati odnosi Srbije i Grčke u svim oblastima od zajedničkog interesa.