Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
07.06.2017.

Sastanak sa delegacijom Saveza potomaka ratnika Srbije 1912-1920



Ministar odbrane Zoran Đorđević primio je delegaciju Saveza potomaka ratnika Srbije 1912-1920 Gradski odbor Kikinda koju je predvodio predsednik tog udruženja Milan Zorić.

 
Tema sastanka bile su  mogućnosti  za realizaciju saradnje u domenu kulture i tradicije u narednom periodu, uključujući i inicijativu za podizanje spomenika Srpskoj vojsci i dobrovoljcima iz Prvog svetskog rata u Kikindi.
 
Ministar Đorđević je rekao da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije gaje veliki pijetet prema žrtvama i neguju tradicije oslobodilačkih ratova Srbije, te istinski podržavaju sve napore koji se ulažu u čuvanje, negovanje i održavanje tradicija oslobodilačkih ratova i odavanje počasti, kako vojnim tako i civilnim žrtvama.

 
U tom smislu, ideja za podizanje spomenika Srpskoj vojsci i dobrovoljcima iz Prvog svetskog rata u Kikindi načelno je podržana, ali je ministar odbrane  upoznao predstavnike Saveza sa svim zakonskim i podzakonskim merama koje bi trebalo preduzeti radi dalje realizacije navedene inicijative.