Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
21.10.2016.

Ministar odbrane sa potpredsednicom Vlade Namibije



Ministar odbrane sa potpredsednicom Vlade NamibijeMinistar  odbrane Zoran Đorđević razgovarao je danas sa potpredsednicom Vlade i ministarkom spoljnih poslova Namibije Netumbom Nandi – Ndaitvom o mogućnostima za unapređenje  saradnje u oblasti odbrane dve zemlje.
 
Đorđević i Nandi Ndaitva saglasili su se da dosadašnja saradnja nije bila na potrebnom nivou i izrazili spremnost za preduzimanje mera kako bi u narednom periodu došlo do njenog intenziviranja i unapređenja. Prijateljski odnosi dve zemlje svakako su podsticaj ka toj nameri, složili su se sagovornici.
 
Kao težišne oblasti saradnje u narednom periodu izdvojene su vojnomedicinska i vojnoekonomska saradnja, kao i vojno obrazovanje i obuka. Ministar Đorđević rekao je da se nada da će doći do proširenja i na oblasti održavanja i remonta sredstava, projektovanja i izgradnje objekata i infrastrukture.
 
„Nudimo transfer tehnologije, projekte vojnog inženjeringa, izgradnju vojnih remontnih zavoda, školovanje kadrova raznih profila, a spremni smo i za realizaciju specijalističke obuke voda inžinjerije, školovanje kadeta na osnovnim akademskim studijama (artiljerija i inžinjerija), u skladu sa iskazanim interesovanjem komandanta Kopnene vojske Namibije general-majora  Tomasa Hamunijela, koji je posetio Srbiju tokom aprila ove godine“, kazao je ministar odbrane.
 
On je zahvalio potpredsednici Nandi Ndaitvi na principijelnoj podršci Namibije u odbrani principa međunarodnog prava i čvrstom stavu kada je reč o očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i upoznao je sa aktuelnim aktivnostima Ministarstva odrbane.