Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.09.2016.

Čestitke ministra odbrane povodom Dana saobraćajne i Dana tehničke službe



Čestitka povodom Dana saobraćajne službe

Svim pripadnicima saobraćajne službe čestitam 15. septembar – Dan službe.
 
Nastavljajući tradiciju dugu više od jednog veka, kada je 1908. godine kralj Petar I Karađorđević izdao Ukaz o formiranju saobraćajne službe, uz aktivno i puno angažovanje kako pripadnika vaše službe, tako i saobraćajnih sredstava, u protekloj godini potvrdili ste da je logistička podrška Ministarstva odbrane i Vojske Srbije održiva i funkcionalna.
 
Čestitam vam praznik, uz želju da i u narednom periodu razvijate svoju službu i profesionalno i odgovorno izvršavate postavljene zadatke i na taj način dajete pun doprinos operativnoj i funkcionalnoj sposobnosti, kako Vojske Srbije, tako i Ministarstva odbrane.
 
Čestitka povodom Dana tehničke službe

Svim pripadnicima tehničke službe čestitam 15. septembar – Dan službe.
 
Nastavljajući tradiciju dugu gotovo stotinu dvadeset pet godina, osvajanjem proizvodnje municije za puške „mauzer“ i obnovu linije za izradu pešadijske municije, što je doprinelo razvoju i osavremenjavanju vojne industrije tadašnje Srbije, u protekloj godini ste kvalitetno i uspešno realizovali zadatke iz logističke funkcije i profesionalnim odnosom prema radu uspeli da podignete nivo operativnih i funkcionalnih sposobnosti kako Vojske Srbije, tako i Ministarstva odbrane.
 
Uveren da ćete i u narednom periodu profesionalno izvršavati postavljene zadatke i davati pun doprinos unapređenju vaše službe i logističke podrške sistema odbrane, čestitam vam praznik.