Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.09.2016.

Informacije u vezi sa promocijom najmlađih oficira Vojske Srbije




Поводом промоције најмлађих официра Војске Србије, која ће се одржати сутра, 10. септембра 2016. године испред Дома Народне скупштине у Београду, у 11 часова, у центру града ће доћи до измена у режиму саобраћаја и до затварања појединих улица данас, 9. септембра, од 18 до 21.30 часова и на дан свечаности, сутра 10. септембра, од  9.30 до 13.30 часова.

За саобраћај ће бити затворене следеће улице:

1. Трг Николе Пашића до Теразија;
2. Дечанска, од Теразијског тунела до Трга Николе Пашића;
3. Таковска, од угла са Косовском улицом до Булевара краља Александра;
4. Булевар краља Александра, од Кнеза Милоша до Ресавске;
5. Кнеза Милоша, од Краља Милана до Булевара краља Александра
6. Влајковићева, од Трга Николе Пашића до Косовске.

Генерална проба свечаности одржаће се вечерас у 19 часова на платоу испред Дома Народне скупштине у Београду.

Сви акредитовани представници медија, прес картице могу преузети данас у згради Министарства одбране, Бирчанинова 5, од 12 до 13 часова.

Према протоколу свечаности, планирано је да председник Републике Србије уручи сабље најбољим кадетима Војне академије у рангу, министар одбране да додели парадне бодеже најбољим кадетима Медицинског факултета ВМА, а да начелник Генералштаба Војске Србије уручи пиштоље са посветом најуспешнијим кадетима вида Копнене војске и Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране.

Молимо медије који ће пратити промоцију потпоручника, да дођу на плато испред Дома Народне скупштине у суботу 10. септембра најкасније до 10.30 часова, ради прегледа опреме. Улаз је из Косовске улице.