Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.07.2016.

Koncerti vojnih orkestara u Smederevu



Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije i Duvački orkestar Armije Republike Makedonije održali su večeras koncerte na smederevskom Gradskom trgu.

Reprezentativni_orkestar_gardeUz prepoznatljive zvuke „Marša na Drinu“, Reprezentativni orkestar Garde započeo je defile smederevskom ulicom Kralja Petra, a mnogobrojni građani aplauzom su pozdravljali tradicionalne koračnice i marševe. Defile je završen numerom „Stani, stani Ibar vodo“ na glavnom gradskom trgu, pobravši simpatije okupljene publike.

Pod dirigentskom palicom potpukovnika Dragana Dimitrova i majora Nebojše Stojiljkovića, orkestar Armije Republike Makedonije priredio je građanima Smedereva nezaboravni koncert na kome su se melodije iz popularnih fimskih hiVojni_duvaci_iz_makedonijetova, kao što su „Ratovi zvezda“, „Dinastija“, Dobar, loš, zao“, smenjivale sa pesmama iz makedonskog nacionalnog repertoara. Solo deonice makedonskih vojnih muzičara okupljeni građani nagradili su aplauzima, a najveseliji deo publike na večerašnjem koncertu bili su najmlađi stanovnici Smedereva.

Ljubitelji dobre muzike i sutra će u Smederevu imati prilike da uživaju u zajedničkom nastupu Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“ i makedonskog Duvačkog orkestra od 21 časova u Malom gradu Smederevske tvrđave. Na večeri posvećenoj filmskoj muzici, pod dirigentskom palicom Vojkana Borisaljevića nastupiće i Ana Sofrenović, Beti Đorđević, Jadranka Jovanović, Dejan Cukić, Mina Lazarević, Ivana Knežević, Uroš Kovandžić (violina), Nebojša Dugalić, Mirjana Stojanović, Igor Pervić, Slobodan Stefanović, Dragan Vujić Vujke i Dušica Novaković.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA