Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.06.2016.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije na manifestaciji „Vidovdan 16“



Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i Mešoviti hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nastupili su sinoć na Platou crkve Lazarice u Kruševcu, u okviru manifestacije „Vidovdan16”.
 
Ovo je četvrti put da ansambl „Binički“ učestvuje na vidovdanskim svečanostima koje se tradicionalno održavaju u tom gradu Rasinskog okruga.
 
Koncertu su prisustvovali predstavnici Grada, sveštenstvo i brojna publika.
 
Pod dirigentskom palicom Katarine Božić, Ansambl i Hor izveli su kompozicije  „Tamo daleko“, „Oj Srbijo, mila mati“, „Ovo je Srbija“ i „La, la, la Lazare“, odlomak iz opere „Lazarevo obretenije“.
 
Maestro Pavle Medaković dirigovao je ansamblom tokom kompozicija „Marš kralja Milana“, „Marš vojvode Stepe“, „Bojarka“, zatim „Marš kralja Aleksandra“, „Tobdžijsko kolo“ i „Marš na Drinu“, kao i „Gora ječi“ i „Vidovdan“ koje je vokalnim izvođenjem upotpunila Katarina Božić.
 
Publika na Platou crkve Lazarice oduševljeno je aplauzom ispratila koncert te ih je, posle poziva na bis, Ansambl nagradio još jednom kompozicijom.
 
Program „Vidovdan16” počeo je 8. juna završnom pripredbom Predškolske ustanove „Nata Veljković“a završava se 2. jula Balkanskim prvenstvom u atletici. Generalni pokrovitelj je, kao i svake godine, Grad Kruševac, a tokom svih dana manifestacije biće prikazani razni kulturni, sportski, naučni i umetnički programi.