Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.06.2016.

Smena voda za zaštitu snaga angažovanog u Libanu



Smena voda za zaštitu snaga angažovanog u LibanuVod za zaštitu snaga koji čine 32 pripadnika Četvrte brigade Kopnene vojske otputovao je za Liban gde će narednih šest meseci izvršavati zadatke u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija — ~UNIFIL~.

Ispraćaju sa aerodroma „Car Konstantin“ u Nišu prisustvovali su komandant Četvrte brigade brigadni general Zoran Lubura sa saradnicima, predstavnici Centra za mirovne operacije i komande Kopnene vojske.

General Lubura je pripadnicima voda poželeo srećan put i uspešnu realizaciju zadataka u multinacionalnoj operaciji.

Vod za zaštitu snaga, kojim će narednih šest meseci komandovati kapetan Ivica Barać, izvršavaće zadatke u sastavu italijanskogSmena voda za zaštitu snaga angažovanog u Libanu kontingenta.

U popodnevnim časovima na niški aerodorom sleteo je avion sa 33 pripadnika voda za zaštitu snaga Treće brigade Kopnene vojske koje su nakon šestomesečnog angažovanja u Libanu, zamenili pripadnici Četvrte brigade.

Dobrodošlicu pripadnicima voda poželeo je komandant Treće brigade Kopnene vojske brigadni general Mile Jelić. Dočeku su pored predstavnika Treće brigade, Centra za mirovne operacije i Komande Kopnene vojske prisustvovale porodice pripadnika voda, mnogobrojna rodbina i prijatelji.