Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.06.2016.

Seminar „Upravljanje procesom ugovaranja



U Sektoru za materijalne resurse, u organizaciji Uprave za odbrambene tehnologije, održava se seminar pod nazivom „Upravljanje procesom ugovaranja&39;&39; (&39;&39;~Contract Menagement~"). Predavači su iz Centra za civilno-vojne odnose iz Mornaričke poslediplomske škole iz Montereja, SAD, a aktivnost se organizuje pod okriljem Međunarodnog programa za upravljanje resursima odbrane (~International Defense Acquisition Resource Management –IDARM~).

Seminar pohađa 23 polaznika iz organizacionih jedinica Ministarstva odbrane i Seminar „Upravljanje procesom ugovaranja' Vojske Srbije, koji se u svom radu susreću sa zadacima vezanim za nabavke i ugovaranje nabavki u oblasti opremanja sredstvima NVO. Oni će u toku pet dana imati priliku da se kroz teorijske postavke i primere dobre prakse upoznaju sa osnovnim principima i njihovom primenom u nabavkama u oblasti odbrane, sa posebnim akcentom na planiranje nabavki, definisanje zahteva kod ugovoranja, izradu ugovora i predugovorne dokumentacije, kao i radnje i postupke u praćenju realizacije već zaključenih ugovora.

Ovo je šesta godina saradnje sa Centrom za civilno-vojne odnose iz Mornaričke poslediplomske škole iz Montereja, u realizaciji seminara i radionica u oblasti opremanja sredstvima NVO i nabavki za potrebe odbrane.

photoFOTOGALERIJA