Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.05.2016.

Smena srpskih mirovnjaka u Libanu



Ispracaj srpskih mirovnjaka u LibanMinistar odbrane Zoran Đorđević i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ispratili su noćas pripadnike Vojske Srbije u multinacionalnu operaciju u Republiku Liban.

Put Libana sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“, upućeni su pripadnici pešadijske čete iz sastava Četvrte brigade Kopnene vojske kojom komanduje major Miodrag Mladenović i štabni oficiri i pripadnici elementa za nacionalnu podršku. Pešadijska četa će narednih šest meseci u Libanu izvršavati zadatke kao samostalna jedinica, u sastavu španskog kontingenta.

Ministri Đorđević i Stefanović, zajedno sa zamenikom načelnika Generalštaba general-potpukovnikom Jovicom Draganićem i komandantima Treće i Četvrte brigade brigadnim generalima Miletom Jelićem i Zoranom Luburom, pozdravili su se sa svim pripadnicima kontingenta i poželeli im srećan put i uspešno izvršenje zadataka u Libanu.

Nešto ranije iste večeri, iz Libana su se vratili starešine i vojnici pešadijske čete, štabni oficiri i pripadnici elementa za nacionalnu podršku, koji su u misiji bili od novembra 2015. godine.

Njih su na aerodromu dočekali general-potpukovnik Jovica Draganić, brigadni generali Mile Jelić i Zoran Lubura sa saradnicima, kao i mnogobrojni prijatelji i rodbina. General Draganić im je poželeo dobrodošlicu u Republiku Srbiju i čestitao im na rezultatima postignutim tokom izvršavanja zadataka u misiji u Libanu.

photoFOTOGALERIJA