Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.05.2016.

Ministar odbrane primio muftiju Jusufspahića



Ministar Djordjevic primio muftiju JusufspahicaMinistar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je sa muftijom Islamske zajednice Srbije Muhamedom Jusufspahićem o daljem razvoju saradnje sa tom verskom zajednicom, u okviru jačanja verske službe u Vojsci Srbije.

Na sastanku je konstatovano da je u Vojsci Srbije izgrađen veoma visok nivo saradnje sa Islamskom zajednicom Srbije, kao uostalom i sa predstavnicima drugih veroispovesti.

Ministar Đorđević je naglasio da je Uredbom o vršenju verske službe u Vojsci Srbije omogućeno ostvarivanje slobode veroispovesti, te da verska služba u Vojsci Srbije predstavlja organizovani vid delatnosti tradicionalnih crkava i verskih zajednica u vojnoj sredini.

Međutim, istakao je Đorđević, verska služba u Vojsci Srbije doprinosi i razvoju, izgradnji, održavanju i povećanju njenih operativnih sposobnosti, a samim tim i izvršavanju svih definisanih misija i zadataka. Imajući to u vidu, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije će i u narednom periodu nastaviti razvoj saradnje sa verskim zajednicama u okviru verske službe.

photoFOTOGALERIJA