Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.04.2016.

Koncert Mešovitog hora Ministarstva odbrane i Vojske Srbije „Hristos voskrese!“



U susret predstojećem hrišćanskom prazniku, Mešoviti hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije održao je sinoć prvi celovečernji koncert „Hristos voskrese!“ u svečanoj sali Doma Vojske. Koncertu su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nenad Nerić, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i mnogobrojni ljubitelji muzičkog stvaralaštva.

Pod dirigentskom palicom Katarine Božić, smenjivale su se duhovne kompozicije domaćih i stranih autora, među kojima „Tebe pojem“, „Oče naš“, „Tjelo Hristovo“ i „Vaskršnji antifoni“, koje su upotpunili solo nastupi soprana Radmile Vladetić Ivanišević i Biljane Vasiljević Mitrović, altova Dine Travice i Bojane Panevske, tenora Vanje Biserčića, baritona kapetana Miloša Zarića i Svetozara Vujića i basa Miloša Gašića.

Poseban kuriozitet koncerta bio je nastup Dečijeg crkvenog hora „Sv. Vasilije Ostroški“.

Mešoviti hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije osnovan je 1. februara 2016. godine i postoji pod umetničkim pokroviteljstvom Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“ u okviru Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane. Horom, koji izvodi širok repertoar nacionalne, svetske i duhovne tematike, diriguje Katarina Božić.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA