Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.04.2016.

Održan 35. sastanak MAG u Tirani



Održan 35. sastanak MAG u TiraniDelegacija Republike Srbije, koju je predvodio general-major Slađan Đorđević, v.d pomoćnika ministra za politiku odbrane, učestvovala je na 35. sastanku Multinacionalne savetodavne grupe Centra za bezbednosnu saradnju – ~RACVIAC~, koji je održan u Tirani.

Na sastanku je predstavljen izveštaj direktora ~RACVIAC~ o aktivnostima Centra realizovanih tokom 2015. godine. Zaključeno je da je program ~RACVIAC~ u potpunosti bio usklađen sa potrebama država članica, kao i da je uspešno izvršeno dugoročno planiranje aktivnosti koje obezbeđuje neophodni kontinuitet u radu ~RACVIAC~.

Nacionalni predstavnici su na sastanku diskutovali o programu ove organizacije za 2016. godinu, projekciji progama za 2017. godinu, finansijskim pitanjima koja podrazumevaju pregled operativnog dela Budžeta ~RACVIAC~, realizaciju programskih aktivnosti i direktne kontribucije za njihovu realizaciju.

Održan 35. sastanak MAG u TiraniGeneral-major Đorđević je istakao da Republika Srbija, kao stalna članica Centra za bezbednosnu saradnju – ~RACVIAC~, učestvuje i planira da se angažuje u realizaciji bitnih aktivnosti ~RACVIAC~. On je naglasio da je u prethodnom periodu postignuta izuzetna stabilnost i vidljivost rada ~RACVIAC~, čime je novi direktor Centra, ambasador Hajdar Berk, ispunio dužnosti predviđene Sporazumom o ~RACVIAC~. Izneto je očekivanje da će se i u narednom periodu zadržati visok stepen odgovornosti Sekretarijata i novog direktora ~RACVIAC~ i u tom smislu Republika Srbija je izrazila punu podršku njegovom daljem radu.

Stalne članice Centra za bezbednosnu saradnju - ~RACVIAC~ su : Srbija, Rumunija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Turska i Makedonija.