Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.03.2016.

Sastanak ministra odbrane sa ambasadorkom Indije



Ministar odbrane Zoran Đorđević i ambasadorka Indije u Beogradu Narinder Čauhan istakli su na današnjem sastanku važnost tradicionalno dobrih političkih i opštih odnosa dve prijateljske zemlje.

Đorđević i Čauhan su se saglasili da je saradnju Srbije i Indije u oblasti odbrane moguće unaprediti u svim oblastima. Sa tim ciljem početkom godine vojnom izaslaniku Indije predstavljeni su kapaciteti Centra ABHO, kao i pregled mogućih usavršavanja na Medicinskom fakultetu VMA.

Ove godine Ministarstvo odbrane će na poziv Ministarstva odbrane Indije učestvovati na Međunarodnoj izložbi naouružanja i vojne opreme ~DEFEXPOINDIA 2016~, koja se održava od 28. do 31. marta u Saveznoj državi Goa, što je jedan od važnih koraka kada je reč o vojnoekonomskoj saradnji.

Ministar Đorđević zahvalio je na podršci koju Indija pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i našim naporima da rešimo sva otvorena pitanja na Kosovu i Metohiji mirnim putem, kroz dijalog zainteresovanih strana. Ova podrška jasno je iskazana na glasanju tokom Generalne konferencije Uneska, u novembru 2015. godine u Parizu.

photoFOTOGALERIJA