Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.02.2016.

Potpisan sporazum o saradnji Vojnogeografskog instituta i Građevinskog fakulteta



Načelnik Vojnogeografskog instituta pukovnik doc. dr Stevan Radojčić i v.d. dekana Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Branko Božić potpisali su danas Sporazum o naučno-tehničkoj saradnji između te dve institucije.

Cilj sporazuma, potpisanog u Vojnogeografskom institutu, je razvoj naučno-tehničke saradnje, organizacije zajedničkih istraživačkih programa u oblasti terenskih i kabinetskih istraživanja, razvoj novih metoda istraživanja, naučnih stažiranja istraživača i stručnog osoblja, kao i razmenu predavačkog iskustva između Građevinskog fakulteta i VGI.

Pukovnik Radojčić i profesor Božić izjavili su da je Sporazum potvrda višedecenijske dobre saradnje koja je obostrano korisna.

Tim Sporazumom dve institucije planiraju da razviju saradnju iz oblasti geodezije i geoinformatike, posebno iz referentnih geodetskih mreža, određivanja gravitacionog polja, premera i uređenja zemljišne teritorije, fotogrametrije i daljinske detekcije, geodetske kartografije, kao i zemljišnih informacionih sistema, geodetske metrologije, geodezije u inženjerskim oblastima i modeliranju i menadžmentu u geodeziji.

photoFOTOGALERIJA