Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.11.2015.

Sa Jumkom potpisan ugovor vredan 213 miliona dinara



U prisustvu ministra odbrane Bratislava Gašića u direkciji Jumka u Vranju potpisan je ugovor o saradnji Ministarstva odbrane i te poznate vranjske fabrike tekstila. Ugovor vredan 213 miliona dinara potpisali su direktor Direkcije za nabavku i prodaju Ministarstva odbrane pukovnik Aleksandar Bukvić i generalni direktor Jumka Goran Đorđević.

Čestitajući zaposlenima u Jumku 55 godina poslovanja ministar odbrane Bratislav Gašić je rekao da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije u protekle tri godine učinili značajan napor finansirajući povratak te brendirane vranjanske fabrike na tržište.

- Zatekli smo magacine uniformi Vojske prazne što više nikada ne sme da se dogodi. Uspeli smo da, prvenstveno zadovoljavajući potrebe Vojske Srbije, vratimo Jumko u život. Upravo smo sklopili ugovor vredan 213 miliona dinara, što će značajno podići proizvodnju ove fabrike u narednom periodu. Sada su plate radnicima redovne, povećane su poslegdnjih meseci, proizvodnja je ponovo rekordna, čime smo i u Ministarstvu i u Vojsci veoma zadovoljni. Očekujemo da ulaganja u Jumko nastavimo i sledeće godine, čime ćemo značajno proširiti asortiman uniformi i poboljšati kvalitet odevanja pripadnika vojske. Zahvaljujući predanom i dobrom radu Jumka možemo se nadati uspešnoj privatizaciji tog poznatog kolektiva, rekao je ministar odbrane Bratislav Gašić najavljujući da će Jumko početi proizvodnju letnjih vojnih pantalona, modela koji je poslednji put proizveden u sklopu uniforme M 77.

Generalni direktor Jumka Goran Đorđević je rekao da su upravo potpisanim ugovorom Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije toj fabrici obezbedili posao za naredna tri meseca, što će, uz poslove koje obavljaju za Ministarstvo unutrašnjih poslova i strane partnere dodatno konsolidovati proizvodni proces kompanije koja je sistematski blindirana poslednjih 15 godina.

- Izuzetno smo zadovoljni što nas Ministarstvo odbrane prepoznaje kao pouzadnog partnera i što nam je značajnim ulaganjima poslednjih nekoliko godina omogućilo povratak na tržište i očuvanje radnih mesta, rekao je generalni direktor Jumka Goran Đorđević.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA