Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.11.2015.

Ministar odbrane u poseti Jermeniji



Ministar odbrane u poseti JermenijiMinistar odbrane Bratislav Gašić boravi u trodnevnoj zvaničnoj poseti Republici Jermeniji, na poziv jermenskog ministra odbrane general-pukovnika Oganjana Sejrana Mušegoviča.

Prvog dana posete, ministar Gašić sastao se sa predsednikom Vlade Republike Jermenije Ovikom Abramjanom sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji u svetu i predsedavanju Republike Srbije OEBS-om. Sagovornici su se saglasili da za rešavanje problema u oblasti Nagorno Karabah ne postoji vojno rešenje i da je prevazilaženje svih otvorenih pitanja moguće isključivo diplomatskim putem i kroz pregovore, u korist i na dobrobit svih zainteresovanih strana.

Ministar Gašić je zahvalio Jermeniji na podršci koju pruža Srbiji u legitimnim naporima da mirnim putem i diplomatskim sredstvima reši sva otvorena pitanja na prostoru Kosova i Metohije.

Ministar odbrane u poseti Jermeniji- Ova poseta ima za cilj da podstakne unapređenje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, istakao je Gašić.

Posle razgovora sa premijerom Jermenije delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije primio je najviši poglavar Jermenske apostolske crkve Vrhovni patrijarh i katolikos svih jermena Karekin ~II~, iskazavši zadovoljstvo što je ugostio predstavnike prijateljskog, i po veri i duhu bliskog naroda.

U nastavku posete planirano je da se ministar Gašić sastane sa ministrom odbrane i drugim državnim zvaničnicima Republike Jermenije.

photoFOTOGALERIJA