Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.10.2015.

Seminar „Strategijsko planiranje odbrane”




U organizaciji Misije OEBS-a u Srbiji, Odbrambene akademije Velike Britanije, Krenfild univerziteta, Ambasade Velike Britanije u Beogradu i Ministarstva odbrane Srbije počeo je seminar „Strategijsko planiranje odbrane” koji će od 12. do 14. oktobra 2015. godine pohađati trideset pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Seminar je otvorio načelnik Uprave za strategijsko planiranje Ministarstva odbrane Srbije brigadni general Slobodan Joksimović uz prisustvo zamenika šefa Misije OEBS u Srbiji Majkla Ujehare, zamenice ambasadora Velike Britanije Trejsi Galaher, izaslanika odbrane Velike Britanije u Beogradu pk Sajmona Ficgibona i brojnih članova Misije OEBS u Srbiji.

Predavači su profesorica dr An Ficdžerald iz Krenfild univerziteta, potpukovnik Džejmi Hartli iz Odbrambene akademije Velike Britanije i Džeki Dejvis iz Ministarstva odbrane Velike Britanije.

Tokom seminara razmotriće se različiti aspekti u oblasti strategijskih analiza, procena i prognostike, metodologije izrade strategijskih i planskih dokumenata u oblasti odbrane, upravljanja odbrambenim performansama, upravljanja promenama u funkciji reforme sistema odbrane, te trendovi u strategijskim analizama, procenama, prognostici i planiranju.

Uspešnom realizacijom seminara unaprediće se stručne kompetencije lica iz Ministarstva odbrane u oblasti strategijskog planiranja i stvoriti uslovi za nastavak saradnje sa Misijom OEBS-a u Srbiji, u domenu jačanja demokratskih kapaciteta za upravljanje odbranom i Odbrambenom akademijom Velike Britanije i Krenfild univerzitetom, u domenu edukacije pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
 
photoFOTOGALERIJA