Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.08.2015.

Humanitarna akcija za pomoć Jugoslavi Protić



V.d. pomoćnika ministra odbrane za ljudske resurse Miloš Janković uručio je danas novčanu pomoć Dragici Protić, majci tridesetrogodišnje Jugoslave Protić iz Beograda, koja se nalazi na lečenju u Italiji i hrabro se bori sa recidivom tumora na mozgu. Jugoslava je, naime, ćerka preminulog majora Vojske Srbije, a za nastavak njenog lečenja i terapije neophodno je obezbediti oko 120.000 dinara svakog meseca.

Humanitarna akcija za pomoć Jugoslavi ProtićNovac su prikupili pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, na inicijativu ministra odbrane Bratislava Gašića, koji je izašao u susret molbi gospođe Protić i pokrenuo humanitarnu akciju.

Prema rečima pomoćnika ministra Jankovića, sakupljeno je 1.063.000 dinara, a ta suma je dovoljna da pokrije troškove terapije za narednih godinu dana lečenja. On je, takođe, izrazio nadu da će ova pomoć doprineti da se Jugoslavino zdravstveno stanje popravi.

Zahvaljujući na prikupljenoj novčanoj pomoći i pokrenutoj akciji, gospođa Protić je naglasila da je ganuta dobronamernošću i humanošću ljudi koji su se odazvali apelu i prikupili novac, uprkos problemima svakodnevice koji opterećuju svakog od nas.

Nakon što joj je dijagnostikovan tumor na mozgu, Jugoslava je 2007. godine na Vojnomedicinskoj akademiji imala prvu operaciju, a zbog recidiva, usledile su još dve intervencije. Trenutno se nalazi na lečenju na klinici „Humanitas“ u Italiji.