Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.08.2015.

Ministar Gašić primio decu iz Hrvatske




Ministar odbrane Bratislav Gašić primio je danas, u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba, srpsku decu iz Hrvatske koja nikada do sada nisu boravila u Beogradu i Srbiji.

Osnovce i njihove profesore na prijemu dočekali su i gradski menadžer Goran Vesić, državni sekretari u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević i Nenad Nerić, v.d. pomoćnika ministra odbrane za ljudske resurse Miloš Janković i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Grupi od tridesetak dece ministar Gašić poželeo je dobrodošlicu u „najlepšu zemlju Evrope - Srbiju“.

- Osećajte se lepo u zgradi Ministarstva odbrane, zgradi u kojoj bitiše jedna od najponosnijih vojski sveta, koja je iznedrila mnoge velike vojskovođe tokom istorije, i vojske koja je među najcenjenijim na svetu. U Vojnom muzeju ćete videti i kulturno nasleđe koje je Vojska Srbije uspela da sačuva od zaborava i uništenja. Grad Beograd je uvek dobar domaćin, videćete sve lepote prestonice, a vi nastojte da deo kulture vaših krajeva iz kojih dolazite ostavite našem gradu, rekao je ministar odbrane i najavio da će najverovatnije sledeće godine više od hiljadu dece iz svih krajeva bivše Jugoslavije posetiti Beograd.

Prijem dece priređen je u organizaciji Mitropolije zagrebačko-ljubljanske i Grada Beograda. U toku dvodnevne posete domaćini će im takođe biti i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvo unutrašnjih poslova.


photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA