Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.08.2015.

Pripreme gardista za paradu u Pekingu



Pripreme gardista za paradu u PekinguGardisti Vojske Srbije, koji će, povodom obeležavanja 70 godina od pobede nad fašizmom i pobede u Oslobodilačkom ratu kineskog naroda nad Japanom, 3. septembra učestvovati na Vojnoj paradi u Pekingu, izveli su danas u kasarni „Dedinje“ poslednje pripreme pred odlazak u NR Kinu. Trgom Tjenanmen prodefilovaće ešelon od 75 pripadnika Garde Vojske Srbije kojim će komandovati major Marko Marjanović.

Vođa delegacije potpukovnik Vladimir Vukajlović rekao je da su pripreme u završnoj fazi, i da će u narednih nekoliko dana 81 pripadnik Garde krenuti put Kine.

- Ovo će biti novo iskustvo, i trebalo bi da strojevi korak i Parada budu u malo Pripreme gardista za paradu u Pekingusporijem ritmu. Iskustvo iz Moskve bilo je neprocenjivo, ono nam je olakšalo ove pripreme i verujem da će nam olakšati boravak i realizaciju zadatka u Pekingu, rekao je potpukovnik Vukajlović.

Major Marjanović rekao je da su svi spremni za zadatak, veoma dobro uvežbani i siguran je da će ešelon Garde u Pekingu na najbolji način predstaviti Republiku Srbiju i njenu vojsku.

Na Vojnoj paradi u Pekingu učestvovaće pripadnici 14 svetskih armija, među kojima je i Vojska Srbije, a ovo je prvi put da na takvoj manifestaciji učestvuju strane vojske.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA