Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.07.2015.

Održan brifing za predstavnike medija o saradnji Srbije i NATO




Ministarstvo spoljnih poslova i Ministarstvo odbrane Republike Srbije organizovali su brifing za predstavnike medija u Domu Vojske Srbije, radi predstavljanja dosadašnjih aktivnosti u domenu saradnje Republike Srbije i NATO u okviru Partnerstva za mir, a posebno u kontekstu implementacije Individualnog akcionog plana partnerstva ~(IPAP)~ između Srbije i NATO.

Na brifingu su, iz Ministarstva spoljnih poslova, učestvovali v.d. pomoćnika ministra spoljnih poslova za bezbednosnu politiku ambasador Branimir Filipović i načelnik Odeljenja za NATO i Partnerstvo za mir Dijana Ivančić, a iz Ministarstva odbrane, načelnik Uprave za strategijsko planiranje Sektora za politiku odbrane brigadni general Slobodan Joksimović i major Srđan Glavonjić iz Uprave za planiranje i razvoj Generalštaba Vojske Srbije.

Predstavnici medija upoznati su sa političkim, vojnim, ekonomskim, naučnim i drugim vidovima saradnje Srbije sa NATO, a koji su obuhvaćeni ~IPAP-om~. U razgovoru su posebno razmotrene koristi koje Srbija može da ostvari u sprovođenju mehanizama PzM, kao i Sporazuma SOFA PzM.