Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.06.2015.

Redovno informisanje stranih vojnih predstavnika



Načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju kapetan bojnog broda Milan Konjikovac sastao se sa doajenom i vicedoajenom vojnodiplomatskog kora u Beogradu pukovnicima Jiržijem Ščepančikom i Jozefom Vistavelom, kao i sa potpredsednikom Beogradske asocijacije vojnih izaslanika pukovnikom Jozefom Vojtekom.

Tokom razgovora, kapetan bojnog broda Konjikovac istakao je da je saradnju u prvih šest meseci 2015. godine karakterisao konstruktivan dijalog i visok stepen realizacije planiranih aktivnosti sa stranim vojnim predstavnicima.

On je informisao sagovornike o realizovanim aktivnostima međunarodne vojne saradnje nakon prethodnog sastanka, sa posebnim akcentom na aktivnostima u okviru Programa Partnerstvo za mir i procesa pristupanja Evropskoj uniji, predsedavanja Republike Srbije OEBS-om i angažovanja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama UN i EU.

Sagovornici su istakli značaj kontinuiteta susreta i pravovremenog informisanja o aktivnostima međunarodne vojne saradnje.

Načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju posebno je zahvalio izaslaniku odbrane Republike Poljske, koji je u svojstvu doajena vojnodiplomatskog kora i u šestogodišnjem mandatu izaslanika odbrane, pokazao svoj pun profesionalni odnos i značajno doprineo unapređenju saradnje dve zemlje.