Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.05.2015.

Vojska pomaže u Golupcu



Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas pripadnike Vojske Srbije angažovane na sanaciji posledica bujičnih poplava i uklanjanju blata u Golupcu.

Više od 50 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka sa oružjem, pripadnika Centra za obuku Kopnene Vojske iz Požarevca, angažovano je od danas u Golupcu.

Nakon obilaska pripadnika Vojske Srbije, ministar je prisustvovao sednici opštinskog Štaba za vanredne situacije i sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarao o sledećim koracima angažovanja pripadnika Vojske Srbije u sanaciji posledica nepogoda u Braničevskom okrugu.

Portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije kapetan korvete Jovan Krivokapić izjavio je da će pripadnici Vojske Srbije pomagati u Golupcu dok god bude bilo potrebe.

-U planu je angažovanje većeg broja ljudi i eventualne pomoći stanovništvu u dopremanju cisterni za pranje i sušača. Inače, predstavnik Vojske Srbije uvek jeprisutan sednicama štaba za vanredne situacije. I prošle godine smo bili angažovani gde god je trebalo, a bićemo i ubuduće uz naše građane, rekao je kapetan korvete Krivokapić.

Predsednik opštine Golubac dr Nebojša Mijović rekao je da na sreću svih „od danas Golubac ima i pomoć naše Vojske“ i zahvalio im na pruženoj podršci.

U nedelju 24. maja veliko nevreme praćeno snažnom kišom i gradom zahvatilo je mesta u Braničevskom okrugu, a posledice nepogoda saniraju se i danas.


photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA