Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.05.2015.

Svečani koncert „Rat i mir“ u Novom Sadu



Povodom obeležavanja sedamdeset godina pobede nad fašizmom na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu večeras je održan svečani, veličanstveni celovečernji koncert najlepših ruskih pesama „Rat i mir“.

Uz pratnju Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ pod dirigentskom palicom mr Pavla Medakovića i majora Igora Mitrovića i hora „Abrašević“ kojim je dirigovala Ivana Tonkov, nastupili su solisti čuvenog hora „Aleksandrov“, Baljšoj teatra i „Kozaka Rusije“, kao i eminetni operski pevači iz Srbije.

Izvođenjem poznatih ruskih pesama poput „Sveti rat“, „Kalinka“, „Kaćuša“ i drugih rado pevanih i slušanih i u našoj sredini, izvođači su dodirnuli najtananije kutke duše brojne novosadske publike.

Izvođenje svake numere propraćeno je burnim aplauzima i uzvicima oduševljenja, a pesma „Tamo daleko“ i zajedničkim pevanjem nekoliko stotina prisutnih i solista na bini.

Dvadesetak završnih minuta „koncerta za dušu“ publika je odslušala na nogama uz gotovo neprekidan aplauz u ritmu melodija. Uz to, kao nagrada publici, nisu izostali ni brojni bisevi.

Večerašnjim koncertom „Stanislav Binički“, „Abrašević“ i raspevani solisti podarili su Novosađanima veče za nezaborav.

photoFOTOGALERIJA