Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.05.2015.

Ministar Gašić obišao bazu



Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas najjužniju bazu Vojske Srbije „Cvore“ u rejonu "Jug" gde pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske obavljaju redovne zadatke na obezbeđenju administrativne linije prema Kosovu i Metohiji i kontroli Kopnene zone bezbednosti.

U bazi "Cvore" ministra Gašića dočekali su general-potpukovnik Milosav Simović, komandant Kopnene vojske i brigadni general Zoran Lubura, komandant Četvrte brigade Kopnene vojske.

Obraćajući se postrojenim vojnicima na bazi, ministar Gašić je naglasio da oni predstavljaju najveću odbrambenu snagu Srbije i da Srbija neće dozvoliti nikakvo ugrožavanje svojih građana. 

U izjavi medijima, ministar Gašić je rekao : „Vojska Srbije podigla je nivo borbene gotovosti i spremni smo da zajedno sa ostalim  bezbedonosnim strukturama Republike Srbije odgovorimo na sve izazove koji bi ugrozili teritorijalni suverenitet i integritet Srbije i njenih  građana “.

Ministar odbrane obišao je i granični prelaz Preševo na kome večeras nema gužve. Stanje je uobičajno, rekli su pripadnici Granične policije s kojima je razgovarao o situaciji na tom graničnom prelazu.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA