Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.04.2015.

Ministar odbrane posetio holding kompaniju „~YUMCO~“ u Vranju



Ministar odbrane posetio holding kompaniju „YUMCO“ u VranjuMinistar odbrane Bratislav Gašić posetio je danas holding kompaniju „~YUMCO~“ a.d. Vranje. Tokom sastanka sa direktorom Goranom Đorđevićem i ostalim predstavnicima kompanije, ministru su predstavljeni stepen realizacije ugovora o nabavci vojničke maskirne uniforme M-10 i faze proizvodnje te uniforme. Oni su potom obišli proizvodne pogone kompanije.

Ministar je istakao da je „lepo videti 620 mašina koje rade i šiju za Vojsku Srbije i Policiju“.

Ministar odbrane posetio holding kompaniju „YUMCO“ u Vranju- Ova Vlada je u poslednjih godinu dana doprinela značajnim rezultatima u kompaniji „~YUMCO~“. Vojska Srbije je u prošloj godini više od 670 miliona dinara dala za kupovinu uniformi. Prvi put, posle 15 godina, imamo značajnu količinu na lageru i popunjenost i ratne i mirnodopske rezervne uniforme. U 2015. godini smo planirali dodatnih 600 miliona dinara od ušteda iz budžeta Vojske, koju ćemo dati kompaniji „~YUMCO~“ za novu količinu uniformi. Tokom ove nedelje, isporuka će biti 14.000 komada. Sledeće godine ćemo realizovati i zahtev pripadnika RViPVO da im vratimo plavu uniformu, da ne moraju više da nose M-10, rekao je ministar Gašić.

On je dodao da postoji izuzetna saradnja kompanije „~YUMCO~“ i Vojske Srbije u protekle dve godine, da imaju stabilne ugovore i izrazio nadu da će se takva saradnja nastaviti i nardnih godina.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Изјава министра | FLV
Обилазак фабрике | FLV