Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.04.2015.

Prijem predsednika Republike povodom Dana Vojske Srbije




Povodom Dana Vojske Srbije predsednik Republike Tomislav Nikolić priredio je danas prijem u Predsedništvu Srbije kome su prisustvovali ministar odbrane Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković, državni sekretar Zoran Đorđević, v.d. pomoćnika ministra odbrane Miloš Janković, članovi kolegijuma i najodgovornije starešine Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Čestitajući praznik pripadnicima sistema odbrane, predsednik Nikolić se osvrnuo na slavnu istoriju srpske vojske i naroda izrazivši uverenje da će Vojska i zadatak koji je pred njom, proslavu Dana Vojske, ispuniti časno i uz najprofesionalniji odnos.

- Godina koji je iza nas je još jedna u nizu u kojima se Vojska Srbije dokazuje kao temelj, stub i krov ovog društva. Vojska koje je ponikla iz naroda, koja nikad nije imala nikakve nesuglasice sa svojim narodom, koja služi na čast i od koje očekujemo spas kada ga niodkuda više nema, rekao je Nikolić .

- Moje predsednikovanje biće ispunjeno ponosom što sam bio komandant ovakve Vojske, a biću još ponosniji ako ne budete suočeni ni sa kakvim izazovom koji bi vas naterao da ponovo, ne samo srcem i mudrošću, nego i hrabrošću i oružjem branite našu zemlju, rekao je predsednik Nikolić poručivši pripadnicima sistema odbrane da je njihov zadatak da budu dobro pripremljeni i obučeni za sve situacije.

On je uzrazio nadu da će ovakvih jubileja, proslavljenih u miru, biti još mnogo.

Povodom današnjeg praznika, ministar odbrane uručio je predsedniku Nikoliću vojnu spomenicu povodom parade „Korak pobednika“, dok mu je general Diković uručio ambleme svih brigada i jedinica Vojske Srbije.


photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Обраћање председника Николића | FLV
Пријем | FLV