Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.04.2015.

Radionica o analizi troškova



U Sektoru za materijalne resurse danas je počela trodnevna radionica „Analiza troškova” u organizaciji Sektora za budžet i finansije i Instituta za upravljanje resursima odbrane iz Montereja (SAD), na kojoj učestvuju pripadnici svih organizacionih celina Ministarstva odbrane.

Otvarajući seminar, zastupnik pomoćnika ministra za budžet i finansije, pukovnik dr Saša Trandafilović, osvrnuo se na dosadašnju saradnju sa  Institutom i ukazao na značaj radionica „Finansijsko upravljanje” i „Modeli troškova kao podrška planiranju” koje su  održane tokom 2014. godine . On je  istakao da će radionica „Analiza troškova”  biti prilika da se razmene iskustva i pronađu određena rešenja u oblasti finansijskog upravljanja. Pukovnik Trandafilović je zahvalio  Dijani Anđelis i Bob Meknabu  zbog uspešne saradnje sa Institutom i izrazio očekivanja da će se saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Tokom radionice, polaznici će kroz studije slučaja obraditi teme u vezi sa merenjem učinka, planiranjem budžeta prema učinku, upravljanju zasnovanom na aktivnostima i upravljanju efikasnošću.


photoFOTOGALERIJA